5 rencah 5 rasa – sup ikan dalam bun (ikan talapia)

Bahan-Bahan :

Ikan talapia
2 batang Daun Selery
2 biji Bawang Besar
1 Cawan Susu Segar
1 cawan Air
Biji Lada
1 Batang sayur Jagung
3 keping Chicken Hem
Butter
1 sudu Besar Tepung Gandu,
Air
Cara-Caranya :

Buang sisik dan siang ikan. Basuh sehingga bersih kemudian fillet ( ambil isinya sehaja) potong ikan tersebut.
Potong dadu bawang besar, potong sekali batang selery kecil-kecil dan masukkan kedalam periuk. Masukkan juga tulang ikan tersebut. Masukkan susu segar dan air kedalam periuk dan didihkan. Masukkan juga sehelai daun sellum dan daun pastry. Ketuk biji lada dan masukkan kedalam periuk dan tutup. Setelah mendidih, tutp api dan keluarkan tulang ikan tersebut.
Sotekan Ham dengan sedikit butter dan minyak kedalam kuali. Masukkan juga bawangbesar dan bawang putih, Akhir sekali masukkan tepung gandum. Tutup api dan masukkan secawan air dan kacaukan.
Masukkan pati susu kedalm periuk dan buka api yang kecil. Masukkan sayur jagung dan tambahkan sedikit garam dan lada hitam. Hancurkan ikan dan masukkan kedalam sup. Masukkan daun selary dan tunggu sehingga mendidih.
Tuang sup kedalam bun roti yang berbentuk bulat. Hiaskan dengan daun pastry dan sedikit butter diatas sup.