5 rencah 5 rasa – labu tofu berkuah

Bahan- bahan :

Labu
Tofu cendawan kiub
Cendawan butang
Halia
3 biji bawang Putih
1 sudu besar Gula Organik
1 sudu besar miso cair
1 batang kayu manis

Cara – Cara

Buang kulit dan biji labu. Potong sederhana dan masukkan kedalam mangkuk.
Gorengkan tofu dengan minyak biji anggur. Potong tofu besar sederhana setelah digoreng. Masukkan kedalam pinggang leper.
Ketuk halia, bwang puteh kedalam periuk. Masukkan gula organik dan miso cair dan tumiskan. Tambahkan minyak kedalam mngkuk. Masukkan labu dan mushroom kiub. Tambahkan sedikit air dan biarkan sehingga mendidih.
Masukkan sedikit tepung dan garam organik. Kacau dan keluarkan halia.
Tuang keatas tofu goreng tadi.
Hiaskan dengan daun pastry yang telah dicincang halus.