5 Rencah 5 Rasa – Kek Coklat Pumpkin Pear

Bahan- Bahan:

1 ¾ cawan tepung tidak luntur
1 ¾ cawan gula perang
¾ cawan yogurt
¾ cawan air nescafe
½ cawan biji anggur
¼ cawan tepung koko
2 biji telur
½ sudu garam
2 sudu kecil tepung penaik
½ sudu kecil vanila asin
3 biji pear
Cara- cara:

Pecahkan telur kedalam bekas adunan. Campurkan minyak biji anggur, air nescafe dan yogurt dan kacau sehingga sebati.
tapiskan tepung, gula, perang, dan serbuk koko kedalam mangkuk. Kacaukan dan masukkan garam, tepung penaik dan vanila asin.
campurkan kedua-dua ramuan dan kacau sehingga sebati.
Potong buah pear yang telah dibuang kulity.
sapukan minyak biji anggur kedalam loyang. Susn buah pear yang telah dipotong tersebut menelingi loyang. Tuang bancuhan kek kedalam loyang.
Masukkan kedlam ovan untuk 55 minit dengan suhu 190 cels.