5 Rencah 5 Rasa – Barley Keledek “ Hash Brown”

Bahan-Bahan :

1 ½ sudu pati sayuran
1 biji kentang
1 biji keledek
Soya ham
1 biji bawang Hollan
Cara-Cara

Rendamkan biji barley selama 5 jam.
Campurkan barley dengan pati sayuran kedalam mangkuk selepas 5 jam. Masukkan sedikit air organik dan rebuskan sehingga lembut selama 30 minit – 45 minit.
Potong kentang dan keledek kecil-kecil dan rendamkan didalam mangkuk yang berisi air. Potong soya ham berbentuk dadu dan juga bawang dan asingkan kedalam mangkuk yang berlainan.
Tumiskan bawang . kentang dan Han dengan minyak zaiton. Masukkan sekali pati sayuran kedalam bahan tadi.
Bakar harsh brown didalam mangkuk kecil, pecahkan telur diatasnya. Masukkan kedalam ovan selama 15 minit dengan suhu 190 cels.
Taburkan garam dan lada putih setelah masakan siap.

sorry,no picture of this dish